YURT DIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIĞI

Okulumuzun Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Departmanında, ilgilenen öğrencilere yurt dışında üniversite okuma konusunda genel bir bilgilendirme ve rehberlik hizmeti verilmenin yanında ABD ve UK mezunu danışmanlarımız tarafından bütünsel bir yaklaşımla akademik danışmanlık desteği de sunulur.

Filiz Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Departmanının amacı, yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin, başvuru ve kabul şartlarını zamanında öğrenerek uygun şekilde planlama yapmalarının ve akademik yeterlilikleri doğrultusunda gidebilecekleri en iyi üniversitelerde eğitim almalarının sağlanmasıdır. Bu danışmanlık hizmetinden yaralanmak isteyen öğrenciler Avrupa Birliği, ABD, İrlanda, Birleşik Krallık ve Kanada’daki uluslararası geçerliğe sahip üniversitelere uygunlukları doğrultusunda yönlendirilirler.

Filiz Okulları Harvard, Yale, Princeton gibi dünyaca ünlü üniversiteler ile aynı akreditasyona sahip American University in Bulgaria ile yapmış olduğu işbirliği protokolü sayesinde yurtdışı eğitim adaylarının hedef üniversite ve programlarına istinaden Avrupa’da gerçek bir Amerikan üniversitesinde hazırlanmalarına; hedef üniversitelerden doğrudan kabul almalarına; çeşitli burs olanaklarından istifade etmelerine yönelik danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.

Öğrenci ve velilere yönelik sağlanan yurt dışı eğitim danışmanlığının amacı başta öğrencilerimizin olmak üzere Trakya Bölgesi’ndeki tüm yurtdışı eğitim adaylarının dünyaca kabul görmüş sıralamadaki okullara yerleşmeleri için rehberlik etmektir. Bu konuda ayrıntılı bilgi isteyen ve başvuru prosedürlerinde destek almak isteyen öğrenciler ve veliler, randevu alarak okulumuzda ve kurs ofisimizde danışmanımızla görüşebilirler.

AKREDİTASYONLAR VE İŞBİRLİKLERİ

AUBG ve AUA Akreditasyonları

Filiz Okulları, Amerika dışındaki Amerikan Üniversiteler Birliği (AUA) asli üyesi olan American University in Bulgaria (AUBG) ile işbirliği protokolü imzalayarak AUBG Trakya Bölgesi başvuru ve kayıt merkezi haline gelmiştir. Filiz Okulları elde ettiği bu imtiyaz ile AUA üyesi Amerikan üniversitelerine başvuru ve kabul sürecinde de danışmanlık vermektedir.

BAIE Akreditasyonu

Filiz Okulları BAIE üyesi oldu. Sofya, Bükreş, Budapeşte, Atina, Braga, Maribor, Londra, Madrid gibi stratejik illerde yerleşik ofisleri ile yurtdışı eğitim adaylarına uluslararası danışmanlık hizmetleri ve akademik konsültasyon destekleri sunan; AB Erasmus projelerinde aktif olan BAIE’nin (The Best Association for International Education) akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak asli üye olan Filiz Okulları, BAIE tarafından temsil edilen onlarca Avrupa üniversitesi ile alakalı başvuru ve kayıt merkezi haline geldi.

BAŞVURU-KABUL SÜRECİ

Yurtdışı üniversitelerinin başvuru ve kabul süreçleri genelde aynı olmakla beraber ülkelere ve üniversitelerin yapılarına istinaden küçük de olsa farklılıklar arz etmektedir. Genelde ÖSYM sınavlarına girme ve Türkiye’de bir üniversiteye yerleşme şartı aramayan yurtdışı üniversiteleri başvuru ve kabullerde kendi prosedürlerini uygulamaktadırlar. Örnekler ile genellemek gerekirse:

-Mühendislik Bilimleri: bazı ülke üniversiteleri İngilizce dil yeterliliği ve lise ders notlarına istinaden adayı kabul ederler iken bazıları giriş sınavı uygulamaktadırlar.

-Tıp Bilimleri: Tıp bilimlerinde genelde tercih edilen Avrupa üniversiteleridir. Bu üniversiteler ise kendi giriş sınavlarını uygulamaktadırlar.

-İktisadi Bilimler: Bazı ülke üniversiteleri İngilizce dil yeterliliği ve lise ders notlarına istinaden adayı kabul ederler iken bazıları giriş sınavı uygulamaktadırlar.

-Psikoloji ve Sosyal Bilimler: Bu bölümlerde eğitim sunan üniversiteler adayın İngilizce dil seviyesine, lise dersleri başarısına, ders dışı aktiviteler portföyüne ve yapılan mülakata istinaden kabul vermektedirler.

Yurtdışında eğitim almak isteyenlere yönelik sunduğumuz danışmanlık hizmetlerinde adayların yabancı dil bilgisini, alan bilgisini ölçerek ve yaptığımız bir dizi testler ile en doğru üniversite ve bölüme kayıt olmasını sağlamaktayız. Bu konuda detaylı bilgi almak, kendiniz için en doğru okulu ve bölümü seçebilmek adına bizimle irtibata geçebilirsiniz.

KABUL SONRASI SÜREÇLER

Filiz Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yapmış olduğu stratejik işbirlikleri sayesinde aday tarafından hedeflenen üniversite hazırlık ve üniversiteye geçiş (pathways) programları dahi üniversite kabulleri sonrasında ilgili ülkeye varış sonrası öğrencisinin eğitimsel ve sosyal hayatını ilgilendiren her konuda yerelde de rehberlik ve akademik danışmanlık destekleri vermeye devam eder.

BURS OLANAKLARI

Filiz Okulları AUBG’nin %10, %20, %50, %100 varan bursluluk sınavlarını Trakya Bölgesinde yapmakla yetkilendirilmiştir. Bu bursluluk sınavından bağımsız olarak, Filiz Okulları öğrencileri ve Filiz Okullarının bir dizi testler yaparak değerlendirmeye aldığı her yurtdışı eğitim adayı AUBG’de eğitim almaya karar verdiğinde, her sene sabit olmak üzere %10 AUBG, %10 BAIE bursu olmak üzere peşinen toplamda %20 burs alır.   Bu bursu garantiye alan Filiz Okulları öğrencileri, AUBG’deki eğitimleri esnasında not ortalamalarını yüksek tutarak ekstradan %20-30-50 daha burs alabilirler.

American University in Bulgaria dışındaki diğer Amerikan ve Avrupa üniversitelerinden ne tür bursları nasıl alabileceğinizi merak ediyorsanız danışmanımızla iletişime geçebilirsiniz/randevu talep edebilirsiniz.