İngilizce dersinde temel felsefemiz, yabancı dil öğretiminin amacı dili yazılı ve sözlü olarak akıcı bir biçimde iletişim aracı olarak kullanabilen, seviyelerine uygun metinleri okuyup anlayabilen, yaratıcı ve özgür düşünce biçimlerini geliştiren bireyler yetiştirmektir.

Temel Amacımız

• Öğrencilerin çoklu zeka becerileri ışığında iletişimsel dil öğrenimlerinin okuma,yazma,dinleme ve konuşma gibi tüm becerileri kapsaması,
  • Tematik öğrenme yaklaşımı ile öğrencilerin çeşitli disiplinler arasında daha derin bir ilişkilendirmede bulunabilmesi,
  • Öğrencilerin İngilizcenin önemini kavrayabilmeleri açısından oyun,şarkı,drama vs. gibi yaşamsal ve iletişimsel dil etkinliklerine teşvik edilmesi amaçlanır.

Yabancı Dil Dijital Kaynaklarımız

İçinde bulunduğumuz çağın en büyük gereksinimlerinden birinin de teknoloji olduğunun bilincindeyiz ve yabancı dil eğitimimizde yazılı kaynaklarımız hariç dijital kaynaklar da kullanmaya önem veriyoruz.

Dijital kaynaklarımıza giriş https://brightideas.oxfordonlinepractice.com/app adresinden yapılmaktadır. Öğretmenlerimiz tarafından verilmiş olan kullanıcı adı ve şifreyle istenilen kaynağa erişilebilir.

OXFORD READING CLUB

Bu platform ise öğrencilerimizin birçok dijital kitaba sahip olduğu online kütüphanedir. Öğrencilerimiz kendi beğeni ve seviyelerine uygun birçok kitaba ulaşabilmektedir.

Bölüm Uygulamalarımız

E-Twinning Projesi

Avrupa Birliği projelerinden biri olan e-twinning projeleri, öğrencilerin online olarak dil kullanımlarını geliştirmelerine imkan sağlayan ve Avrupa genelinde sınıflar bazında çok ortaklı proje çalışmalarının yürütüldüğü bir programdır. Öğrenciler proje sunumlarını ders esnasında “Zoom” uygulaması üzerinden yaparak İngilizce ve teknoloji kullanımını bir arada uygulama fırsatı yakalamaktadır.

ESOL Cambridge Sınavları

Okulumuz dünya çapında geçerliliği olan Cambridge ESOL sınavlarının test merkezlerinden biridir. İlkokul 3. sınıftan Lise 11.sınıfa kadar her öğrencimize sene başından itibaren düzenli olarak “STARTERS-MOVERS-FLYERS-PET – KET – FCE –IELTS” sınav eğitimleri verilmektedir. Bu sınavlara katılmak isteyen öğrencilerimiz okulumuz yoluyla sınavlara kayıt yaptırabilmektedirler.