Kurucularının, Edirne ve Trakya’da eğitim sektöründeki yaklaşık 20 yıllık üniversite ve liselere geçiş sınavlarına öğrenci yetiştirme deneyimlerinin ışığında kurulan Filiz Okulları bünyesindeki Filiz Anadolu Lisesi’nde MEB müfredatı tüm kazanımlarıyla verilmektedir. Okulumuzda temel akademik kazanımların yanı sıra öğrencilerimizin spor, sanat ve kültürel potansiyellerini ortaya çıkaracak çok yönlü bir eğitim politikası uygulanmaktadır.

Filiz Anadolu Lisesi’nde özellikle 9 ve 10. Sınıf öğrencilerimizin okul kültürünü edinmeleri ve sosyal bireyler olabilmelerine imkân sağlamak adına onları daha fazla sosyal etkinlik, ulusal ve uluslararası yarışmalar, sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları için desteklemekteyiz.

11 ve 12. Sınıflarımızda üniversite sınavına hazırlık süreci daha yoğun bir program çerçevesinde yürütülmektedir. Ders bitiminden sonra uyguladığımız PS çalışmalarında öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birebir veya küçük gruplar halinde eksik kazanımlarını tamamlamaktadırlar. Belirlenen sınav takvimi doğrultusunda düzenli olarak deneme sınavlarına katılan öğrencilerimiz Rehber Öğretmeni ile konu analizli sınav sonuç karnelerini değerlendirip yeni planlamalar çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.