İngilizce öğretiminde temel felsefemiz, her öğrencinin dil öğrenme yetisini bir üst seviyeye taşımak adına dinleme, konuşma, okuma, yazma ve eleştirel düşünme becerilerinin gelişimini destekleyen bir öğretim programı sunmaktır.Aynı zamanda tematik öğrenme yaklaşımı da derslerimizde dikkate alınarak öğrencilerimizin çeşitli disiplinler arasında daha derin bir ilişkilendirmede bulunabilmesi amaçlanır.

Temel Amacımız

• Dilin iletişim ve bilgiye ulaşmak için etkin araç olduğunu bilmelerini sağlamak,
  • Yaş seviyelerine uygun kısa hikayeleri, kısa yazıları, orijinal kitapları okuyup anlamak, özetlemek ve onlarla ilgili yorumlar yapmalarını sağlamak,
  • Çeşitli ortamlarda yazılı veya sözlü olarak kendilerini akıcı ve doğru bir şekilde ifade etmeleri sağlamak,
  • Belirli konularda düşüncelerini ifade için gerekli dil bilgisi yapıları, hedef kelime grubu ve imla kurallarına uygun şekilde kendilerini yazılı olarak ifade edebilmelerini sağlamaktır.

Bölüm Uygulamalarımız

Scrabble Kulübü

Öğrencilerin İngilizce kelime bilgilerini geliştiren ve zeka gelişimine katkı sağlayan Scrabble kulübümüz; okul içi düzenlenen turnuvalarla, öğrencilerimize keyifli ve öğretici etkinlikler sunmaktadır.

JRMUN KULÜBÜ

Birleşmiş Milletlerin bir simülasyonu niteliğini taşıyan JRMUN, öğrencilerin dünya gündemini meşgul eden konuları bir başka ülkeyi temsil ederek tartışmalarına olanak sağlayan platformdur. Öğrenciler temsil ettikleri ülkenin delegeleri olarak bir araya gelip, güncel bir sorunu tartışıp çözüm üretir. Tartışmaların İngilizce olarak yapıldığı bu programda, öğrenciler hem sosyal hem de akademik anlamda ilerleme kaydederler. Okulumuzda kulüp faaliyeti olarak uygulanan Model Birleşmiş Milletler programına öğrencilerimiz hazırlanmaktadır.

ESOL Cambridge Sınavları

Okulumuz dünya çapında geçerliliği olan Cambridge ESOL sınavlarının test merkezlerinden biridir. İlkokul 3. sınıftan Lise 11.sınıfa kadar her öğrencimize sene başından itibaren düzenli olarak “STARTERS-MOVERS-FLYERS-PET – KET – FCE –IELTS” sınav eğitimleri verilmektedir. Bu sınavlara katılmak isteyen öğrencilerimiz okulumuz yoluyla sınavlara kayıt yaptırabilmektedirler.