Filiz Okulları - Eğitim Filizlenecek

İlkokulda; sadece İngilizce diline odaklanıp hem konuşma hem de gramer konusunda yetkinlik kazandırmayı hedefleyen BOYEP programı ile birlikte İngilizce eğitiminde kelime havuzu uygulaması yapılır. Her dönemde öğrenciye belli sayıda kelimelerle ilgili problemler, uygulamalar, hikâyeler üzerinden o kelimeler öğretilir ve 4. sınıfı bitiren bir öğrencinin 500 kelime ile İngilizce konuşması hedeflenir.

Benzer bir kelime havuzu uygulaması Türkçe dersinde de uygulanır. Öğrenciler ilkokulu bitirdiklerinde 1000 kelime kullanarak Türkçe’yi düzgün kullanabilmeleri hedeflenir.

Ortaokul ve Lisede de Yabancı dil olarak sadece İngilizce eğitimine odaklanılır. Burada amaç tek bir dile odaklanılarak gelişimi en üst noktaya çıkarabilmektir.