Özel Filiz Ortaokulunda gerçekleştirdiğimiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanındaki çalışmalarımızla hedefimiz “Ergenlik Dönemi” özelliklerini de dikkate alarak, öğrencinin fiziksel, duygusal ve sosyal ihtiyaçları doğrultusunda bireyin kendini ve çevresini tanıması, uyumlu ve mutlu bir yaşam sürmesi ve kendine uygun gerçekçi planlar yapmasına destek olmaktır.

Çalışmalarımız sadece rehber öğretmenin değil, diğer öğretmenlerin de yer aldığı ekip çalışmasına dayanır. Sadece sorun yaşayan öğrencilerle uzun süreli bireysel görüşme yerine tüm öğrencilerin gelişimini hedef alan çalışmalara öncelik verilir. Rehberlik Birimi, birlikte çalıştıkları öğrenci gruplarının yaş grubu özelliklerini dikkatle inceler, olası sorun ve problemlere karşı önleyici rehberlik etmeyi hedef edinir ve çalışmalarını bu anlayışa uygun olarak yürütür.

TEMEL AMAÇLARIMIZ

Öğrencilerimizin;

• Sosyal, duygusal, bilişsel gelişimlerini izlemek ve değerlendirmek,
  • Kendilerini sağlıklı ifade edebilmeleri ve diğer insanları anlayabilmeleri için doğru iletişim becerileri kazanabilmelerine yardımcı olmak,
  • Sahip olduğu potansiyellerini kullanarak akademik başarılarını artırmalarını sağlamak,
  • Mesleki rehberlik çalışmaları ile kendilerini ve meslekleri tanıyarak doğru ders ve meslek seçimi yapmalarına yardımcı olmaktır.