İlkokul Rehberlik Birimi

Rehberlik eğitim uygulamaları öğrencilerin zihinsel bedensel, sosyal, ruhsal gelişimini desteklemeyi hedefler.

Filiz Okulları Rehberlik Servisi olarak, öğrenciyi tanımaya ve onun da kendisini tanımasına sağlamaya özen gösterilmektedir. Rehberlik hizmetleri kapsamında beklenen hedefe ulaşmak ancak bu sayede mümkün olabilmektedir. Bireyin kendisini tanımasını sağlamak için öncelikle onu tanımak gerekir. Bu düşünceden hareketle öğrenciler yakından tanınmaya çalışılmaktadır. Kendisini tanıyan, anlayan ve kabul eden birey, çevresini ve potansiyelini de farkına varır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık süreci içinde öğrenciler gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı gösterilerek, istedikleri her konuda onları yargılamadan, koşulsuz kabul ederek dinlenilir. Onlara açık ve dürüst davranılarak, çeşitli konularda sağlıklı karar verebilmelerine yardımcı olunur.

Öğrencilerin, duygusal ve sosyal olgunluk kazanmalarını sağlamak çalışmaların temelini oluşturur.

REHBERLİK SERVİSİ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMALAR
1-Öğrenci Görüşmeleri
a-Bireysel Görüşmeler
b-Grupla Görüşmeler
2-Veli Görüşmeleri
3-Öğretmen Görüşmeleri
4-Seminerler
5-Sınıf içi Rehberlik Uygulamaları
6-Test ve Envanter Uygulamaları

Okul Öncesi Rehberlik Birimi

Küçük yaş evresinde çocuğu bilişsel, sosyal, duygusal ve motor beceriler anlamında detaylı biçimde tanımak, onun geleceğine yönelik atacağı adımların daha sağlam olmasını sağlar.

Bu bağlamda, Okul Öncesi'ne özel Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmeti ile öğrencilerin gelişimi birebir takip edilmektedir. Okul Öncesi'nde öğrenciyi tanımak, güçlü ve geliştirilmesi gereken alanlarını keşfetmek ve çocuğu doğru yönlendirmek amacı ile ilk etapta öğrenciyi tanıma formları uygulanmaktadır.

Rehberlik programının ikinci adımı ise oryantasyon çalışmalarıdır. Özellikle ilk kez okula başlayan çocuklarda bu süreç kaygılı ve zor geçer. Öğrencilerin okula uyum sürecini sağlıklı ve verimli bir biçimde gerçekleştiren programda her öğrenci özel olarak takip edilmektedir. Bu noktada veliler ile yapılan bireysel görüşmelerle veliler de yönlendirilmektedir.

Filiz Okulları Rehberlik Servisi olarak öğrencilerimize, bütünsel bir rehberlik anlayışı ile, ihtiyaçlar doğrultusunda, önleyici ve gelişimsel temelli rehberlik hizmeti sunmaktayız.

Rehberlik Servisi, sadece öğrenciyle değil, aynı zamanda öğretmen, idareci ve velilerle de iletişim halinde çalışmalarını sürdürmekte,  çalışmalarında önleyici, gelişimsel rehberlik modellerinden yararlanmaktadır.