Filiz Okulları - Eğitim Filizlenecek

Filiz Okulları, 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılmış bir okuldur. Edirne’de ve Trakya’da yaklaşık yirmi yıldır seçkin üniversite ve liselere öğrenci hazırlama konusunda deneyim yapmış öğretmenler tarafından kurulmuştur. Aynı zamanda kurucuları olduğu Özel Filiz Öğretim Kursunda da 2016 yılından beri üniversiteye yerleştirmede başarılı sonuçları ile tanınan Fizik Öğretmeni Özgür Gür ve Matematik Öğretmeni Kemal Uğur Özaltay, bugüne kadarki sınav hazırlık sistemlerindeki başarılarını bir özel okul çatısı altında toplayarak Özel Filiz Okullarını açmaya karar vermişlerdir. Yine İzmir Saint Joseph Fransız Lisesinde ve onun bünyesinde kurulmuş olan Orion Eğitim Vakfı Özel Piri Reis Okullarında uzun yıllar Türkçe Öğretmenliği, okul müdürlüğü görevlerinde bulunan Çağdaş Değirmencioğlu da Kurucu Müdür olarak okullaşma sürecine katkıda bulunmak üzere Filiz Okulları’nın kurucu kadrosuna katılmıştır.

Okulun iyi bir sınav hazırlık sistemiyle kurgulanmasının yanında okul formatının temelden itibaren iyi ve farklı bir eğitim modeliyle tasarlanması esas olmuştur. Bu hedeften yola çıkarak ilköğretim düzeyinde Türkiye’de önümüzdeki yıllarda bakanlık aracılığıyla da yaygınlaştırılması planlanan tasarım ve beceri odaklı eğitim, okul modelimizin ana omurgasını oluşturmuştur. BOYEP (Beceri Odaklı Yenilikçi Eğitim Programı) adıyla yürüttüğümüz bu model ile düşün-tasarla-değerlendir-üret felsefesiyle çocuklarımızı tanıştırıp onların toplumun ve geleceğin ihtiyaç duyduğu, Atatürk’ü doğru anlayan, onun ülkemiz için koyduğu hedefleri benimseyen hem kendi geleneklerini özümsemiş hem de evrensel değerleri kazanmış çağdaş, önderlik edebilen dayanışma ve üretme kültürünü almış bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır.

Elbette yine ülkemizin gerçekliklerinden biri olan sınav gerçeğine de çocuklarımızı hazırlamak bir diğer hedefimizdir. Uzun yılların getirmiş olduğu sınav hazırlık tecrübemizle özellikle liselere geçiş sınavı için 7 ve 8. sınıfta, üniversiteye hazırlık için 11.ve 12. sınıfta özgün ve başarısı kanıtlanmış hazırlık programımızla çocuklarımızı en iyi şekilde destekleyerek hazırlamaktır.

Mutlu öğretmenler, mutlu çocuklar yetiştirir ilkesinden hareketle oluşturmuş olduğumuz okul ekosisteminde, demokratik bir organizasyon kültürüyle öğretmenlerimizin karar alma süreçlerinde yer alması, uygulama süreçlerindeki özgürlüklerinin en büyük dayanağıdır.